Het vervangen van de batterij van jouw iPhone: hiermee moet je rekening houden

Na verloop van tijd kom je erachter, dat jouw iPhone niet meer zo snel zal laden als toen je deze kocht. Ben je het zat om afhankelijk te zijn van oplader of externe batterij, dan kun je de batterij vervangen. Er zijn alleen wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden.

Garantietermijn

Standaard biedt Apple, de leverancier van de iPhone, een beperkte garantietermijn van een jaar vanaf de aankoopdatum. Apple noemt dit een garantie bovenop de wettelijke garantietermijn. Deze is in Europees verband ingesteld op twee jaar. Dit is van toepassing voor alle defecten op de apparatuur, waar jij geen schuld aan hebt. Denk dan niet alleen aan de batterij van de telefoon. Het betreft alles dat je in de doos aantrof, toen je het toestel kocht. Dus bijvoorbeeld ook de lader van jouw telefoon.

Apple heeft bepaald, dat een telefoon na 500 keer opladen nog tachtig procent van de capaciteit moet leveren. Hoe vaker je de accu dus oplaadt, hoe korter de levensduur van de batterij zal zijn.

Vervangen via Apple

Is het toestel dat je hebt aangeschaft binnen een jaar toe aan een nieuwe batterij en is te bewijzen dat jij hieraan geen schuld hebt, dan is Apple verplicht je een nieuw toestel of een nieuwe batterij te leveren. Ondanks deze service, moet je nog steeds € 75,- hiervoor betalen (als het gaat om het vervangen van de batterij). De verzendkosten (ongeveer € 12,-) zijn niet inbegrepen bij dit bedrag.

Voor ondersteuning neem je contact op met de winkel waar je de telefoon aangeschaft hebt of met de Nederlandse vestiging van Apple. Nadeel, naast de kosten, van dit alles: je bent de telefoon zeker een week kwijt. Standaard worden alle gegevens op de telefoon ook nog eens gewist. Voordat je hieraan begint, maak je daarom een back-up van jouw telefoongegevens.

Zelf vervangen

Via verschillende aanbieders kun je batterijen voor een iPhone bestellen. Hoewel de handelingen op eigen risico uitgevoerd worden (je verliest hiermee eventuele garantie op het toestel), is dit prima te doen. Sommige pakketten die je via internet kunt aanschaffen, beschikken over een aantal gereedschapsstukken. Hiermee kun je de batterij gemakkelijk zelf vervangen. Het grote voordeel zijn de kosten hiervan.

Hoe?

Eigenlijk is het vervangen van een batterij van een iPhone best simpel. Houd er rekening mee, dat je niet overhaast te werk gaat. Dit gaat leiden tot problemen. Neem je tijd.

 • Schroeven verwijderen
  Nadat je de telefoon helemaal hebt uitgeschakeld, verwijder je de schroeven aan de onderzijde van het toestel.
 • Zuignap
  Met een zuignap kun je het scherm losmaken van de telefoon. Doe dit, terwijl je de onderkant vasthoudt. Gebruik hierbij een plastic hulpmiddel, zoals een staafje. Let erop dat je hierbij geen metalen voorwerpen gebruikt, zoals een schroevendraaier, want deze laten krassen achter. Zorg ervoor dat het scherm niet verder opengemaakt wordt dan negentig graden, zodat de kabels vast blijven zitten.
 • Opnieuw schroeven verwijderen
  Direct naast de batterij bevinden zich twee schroeven en je raad het al: ook deze moeten verwijderd worden. Deze schroeven zorgen ervoor dat het metalen beschermhoesje van de batterij blijft zitten. Het metalen plaatje zorgt er op zijn beurt weer voor, dat de batterijkabel goed blijft zitten.
 • Kabel verwijderen
  Uit de batterij zie je de kabel steken, deze kun je losmaken. Dan kun je de batterij verwijderen.
 • Nieuwe batterij erin
  De kabel sluit je aan op de nieuwe batterij. De schroeven van het metalen hoesje plaats je terug.

Daarna is het een kwestie van het scherm terug te klappen en de schroeven aan de onderzijde erin draaien. Jouw iPhone is daarna klaar voor een nieuw leven!

 

Geef een reactie