Wat kun je met je oude iPhone doen?

Je wil een nieuwe iPhone model kopen, maar wat kun je met je oude iPhone doen? Het is belangrijk dat je daar eens goed naar gaat kijken want er kan erg veel mee gedaan worden. Je kunt hem namelijk inleveren, maar ook verkopen of weggeven maar je kunt hem ook laten recyclen.

Wis alle gevoelige data

Je moet wel vertrouwd omgaan met je oude iPhone. Je hebt er namelijk ook data op staan, veel kun je er zelf al afgooien, maar er zijn toch altijd gegevens waar je niet zo gemakkelijk bij kunt. Zorg dat je in ieder geval alles gaat wissen en als je geen idee hebt hoe dat moet, dan is het raadzaam advies in te winnen en het te laten doen voor je. Veel mensen willen een oude telefoon niet verkopen of inleveren, want ze zijn bang dat er nog data op staat en die weer bekeken gaat worden. Als je voor de meest veilige oplossing wil gaan, dan kun je voor het vernietigen van de telefoon kiezen en het recyclen van je toestel. Hier lees je 7 dingen waar je aan moet denken.Stel jezelf daarom de vraag wat kun je met je oude iPhone doen, en bekijk dan eens wat je zelf zou willen doen. Wil je namelijk geld terug krijgen of wil je dat hij een tweede leven krijgt? Het ligt er ook aan wat jij met je toestel hebt gedaan en of dat er belangrijke data op staat of dat je hem alleen hebt gebruikt om te bellen bijvoorbeeld.

Hoeveel is mijn iPhone waard?

Hoeveel zou je krijgen als je je oude iPhone in gaat leveren? Verkopen aan een ander of inleveren voor het goede doel? In ieder geval is het van belang te weten dat je je data ook mee gaat verkopen. Er staat veel informatie op je telefoon en zeker als mensen het niet weten en informatie vergeten te wissen. De gegevens van je iPhone wissen is dus van belang. Je moet je telefoon ook terug zetten naar de fabrieksinstellingen. De data is namelijk niet zomaar van je telefoon af. Je kunt als je van alle gegevens af wil je telefoon het beste laten vernietigen. De telefoon wordt dan vernietigd met een shredder. De telefoon wordt dan vermalen en zo gaan alle gegevens verloren.

Recycling

Maar je kunt ook recyclen. Als je echt wil dat anderen er nog wat mee doen en wat aan je telefoon hebben, dan zal je antwoord op de vraag wat kun je met je oude mobieltje doen zijn, dat je hem gaat verkopen aan anderen of gaat weggeven. Hierdoor weet je zeker dat anderen er nog wat aan kunnen hebben, maar dat wordt vaak alleen gedaan als je zeker weet dat jouw data er af is. Het is namelijk niet prettig dat anderen ineens in je mail kunnen, foto’s kunnen bekijken en over de telefoonnummers van je vrienden en kennissen beschikken.

Geef een reactie